A rakott padlizsán ízes, szaftos, kiadós. Már az illata mindenkit becsalogat messziről a konyhába.
Tombol a padlizsánszezon, használd ki, hogy rengeteg finomságot készíthetsz belőle. Tökéletes krémként, töltve és rakottasként is. Ha egy igazán jót ennél, próbáld ki ezt a változatot. Nagyon hasonlít a muszakára, csak gyorsabban elkészül. A sült zöldségek, a fűszeres darált hús és a sajt tökéletes egységet alkotnak.
Hozzávalók:
ALAPHOZ
3 db nagyobb krumpli
3 db paradicsom
2 db padlizsán
RAGUHOZ
60 dkg sertéshús
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál paradicsompüré
1 db vöröshagyma
1 evőkanál cukor
3 gerezd fokhagyma
1.5 dl vörösborsó
bors
bazsalikom
TETEJÉRE
15 dkg sajt
Elkészítés:
A padlizsánt és a krumplit mosd meg, és szeleteld fel körülbelül fél centi vastag karikákra. Kevés olajban süsd egymás után a zöldségeket félpuhára, majd csepegtesd le. A raguhoz a vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Add hozzá a fokhagymát, azzal is pirítsd. Gyakran kevergesd, mert hamar leég. Pár perc után tedd hozzá a darált húst, fűszerezd sóval és borssal. Süsd addig, amíg a hús kifehéredik. Öntsd hozzá a paradicsompürét, a vörösbort, és adj hozzá ízlés szerinti cukrot. Kis lángon főzd sűrűre.
Egy hőálló tálat kenj ki olajjal, és rétegezd bele a hozzávalókat. Alulra tedd a padlizsán felét, erre mehet a krumpli, majd a ragu. Terítsd szét a tetején a karikára vágott paradicsomot. Szórd meg szárított bazsalikommal, végül az egészet borítsd be a maradék padlizsánkarikákkal. Szórd meg reszelt sajttal, és süsd meg 180 fokon 25 perc alatt. Várj 10-15 percig, utána tudod csak szépen szeletelni.
0 Megjegyzések