Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csak semmi hús: paradicsomos tepsis krumpli vastag és nyúlós sajtréteggel

Egy jó sült, tepsis krumplira senki nem mond nemet. A fűszeres szósztól még finomabb lesz.
Csupa egyszerű hozzávaló, kevés munka, mégis izgalmas lesz a végeredmény. A tepsis krumpli paradicsommal megbolondítva igazán ínycsiklandó fogás, amiből a húst sem hiányolja majd senki. A zöldfűszeres tejszín egyedi ízt ad az ételnek. Figyelj, hogy egyforma vastagságú szeleteket vágj, vesd be nyugodtan az uborkagyalut!

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg krumpli
10 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
3 db közepes paradicsom
2 dl tejszín
2 db fokhagyma
1 ág bazsalikom
1 ág kakukkfű
1 késhegynyi szerecsendió
bors

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, és itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. Vágd egyforma vastagságú, körülbelül két milliméteres karikákra. A paradicsomot is szeld fel, a tejszínt pedig keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, bazsalikommal és kakukkfűvel.

Állítva rendezd a krumpli- és a paradicsomszeleteket egy zsiradékkal kikent, közepes méretű tepsibe. Locsold meg a tejszínes keverékkel, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 25 percig, utána szórd meg reszelt sajttal, és süsd még 15 percig. Amikor a krumpli belül puha, kívül ropogós, vedd ki a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések