A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csábító epertorta, ahogy a nagyi készíti!

Egy epertorta, amit a kezdő háziasszonyok is könnyedén megsüthetnek! Megunhatatlan finomság!

Hozzávalók

15 dkg margarin,
8 dkg cukor,
1 tojás, kb.
20 dkg liszt,
7 kiskanál sütőpor;

a töltelékhez:
kb. 60 dkg friss eper,
kb. 8 dkg cukor.

Elkészítés

Habosra keverjük a szobahőmérsékletű margarint és a cukrot, majd hozzáadjuk a tojást. Ezután összedolgozzuk a sütőporral összekevert liszttel. A tésztát tűzálló edénybe nyomkodjuk kézzel, alacsony peremet képezve. A tetején szétterítjük az epret (a nagyobb darabokat felvágjuk), és megszórjuk cukorral. A tésztából egy keveset félretehetünk, és kis csíkokat boríthatunk az eperszemek tetejére. A tortát szép barnára sütjük, és a tetejét egész eperszemekkel díszítjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések