Hozzávalók:
A tésztához:
2,5 dl víz
20 dkg margarin
1 teáskanál kristálycukor
1 kávéskanál finom szemű só
20 dkg búzafinomliszt
5 db közepes méretű tojás
A krémhez:
4 db tojássárgája
5 dl tej
4 evőkanál búzafinomliszt
5 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
A tejszínhabhoz:
5 dl tejszín
Elkészítés:
1. A vizet a margarinnal, a cukorral és sóval összekeverjük, és felforraljuk közepes lángon. Ha már elolvadt a margarin és a cukor, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik.
2. Kivesszük a tésztát a lábasból egy hideg tálba, pár percet hűlni hagyjuk, majd robotgéppel belekeverjük az tojásokat.
3. A tésztát habzsákba töltjük, és nagyobb dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe, de ne túl közel nyomjuk egymáshoz a halmokat, mert sütés közben meg fognak nőni a fánkok.
4. A légkeveréses sütőt 180 C fokra előmelegítjük, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük, majd mérsékeljük a sütő hőmérsékletét 160 C fokra, és további 15-20 percig szárítjuk. Megnőnek és a külsejük megkérgesedik. Az elkészült süteményeket kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
5. Elkészítjük a vaníliakrémet: a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral egy lábosban robotgéppel, majd a lisztet evőkanalanként hozzáadagoljuk.
A tejet apránként öntjük hozzá, hogy szépen elvegyüljön a lisztes-tojásos masszával. Lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről, és néha megkeverve lehűtjük.
6. Amíg hűl a vaníliakrém, elkészítjük a tejszínhabot.
7. A kihűlt vaníliakrémbe belekanalazunk 3-4 nagyobb evőkanál tejszínt, és a mixerrel alaposan elkeverjük benne, így krémesebb lesz az állaga.
8. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk.
Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a vaníliakrémből, majd a tetejére a tejszínt, és rátesszük a tésztakalapokat.
Megszórhatjuk a tetejét porcukorral.
0 Megjegyzések