Hozzávalók:
10 dkg lebbencs tészta
extra szűz olíva olaj
30 dkg krumpli
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
15 dkg vöröshagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
köménymag
só
ételízesítő
Elkészítés:
A krumplit, meg a zöldségeket hámozás után apró kockákra vágjuk. A felmelegített olajban elkezdjük pirítani a lebbencset a köménymaggal. Akkor jó, ha szép halvány barna lesz a tészta.
Majd hozzátesszük a nagyon apróra vágott vöröshagymát. Kicsit még pirítjuk, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.
Felöntjük vízzel, beletesszük az ételízesítőt, sót és a krumplit, illetve a zöldségeket. Forrás után takarékon főzzük körülbelül 20 percet.
0 Megjegyzések