Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A magyar konyha ínyencségei – Lebbencsleves

Hozzávalók:

10 dkg lebbencs tészta
extra szűz olíva olaj
30 dkg krumpli
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
15 dkg vöröshagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
köménymag
ételízesítő

Elkészítés:

A krumplit, meg a zöldségeket hámozás után apró kockákra vágjuk. A felmelegített olajban elkezdjük pirítani a lebbencset a köménymaggal. Akkor jó, ha szép halvány barna lesz a tészta.

Majd hozzátesszük a nagyon apróra vágott vöröshagymát. Kicsit még pirítjuk, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. 

Felöntjük vízzel, beletesszük az ételízesítőt, sót és a krumplit, illetve a zöldségeket. Forrás után takarékon főzzük körülbelül 20 percet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések