Hozzávalók:
50 dkg zöldbab - darabolva
40 dkg sertéslapocka - kockázva
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér - aprítva
10 dkg vöröshagyma - finomra aprítva
1-2 szem burgonya - kis kockákra aprítva
3 gerezd fokhagyma - zúzva
1 zöldpaprika - aprítva
ételízesítő
2 dl tejföl
olaj
liszt
2 db babérlevél
őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors
petrezselyem zöldje - aprítva
zeller zöldje
tárkony
citromlé
só
Elkészítés:
Felhevített olajban a a feldarabolt zöldségeket a vöröshagymával magas hőfokon folytonos kevergetéssel pár percig pirítjuk. Beledobjuk a húst, kicsit megkapatjuk.
Meghintjük liszttel, egyet-kettőt keverünk rajta, majd meghintjük a pirospaprikával is, és felengedjük vízzel.
Sózzuk, tárkonnyal ízesítjük, beletesszük a zeller levelet. Úgy 20 perc után beletesszük a krumplit is. Amikor a hús puhul, mehet bele a zöldbab és a zöldpaprika, fokhagyma, és a babérlevél, tárkony, felengedjük további vízzel attól függően, hogy milyen sűrűségű levest szeretnénk.
További sót, kevés ételízesítőt teszünk hozzá, lassú tűzön főzzük, amíg a bab megpuhul. A tejfölt fokozatosan kikeverjük kevés forró levessel, kevergetve a forrásban lévő leveshez adjuk.
Tálaláskor megszórjuk a petrezselyem zöldével. ízlés szerint, borssal, citromlével.
0 Megjegyzések