Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A magyar konyha ínyencségei – Tárkonyos zöldbableves gazdagon

Hozzávalók: 

50 dkg zöldbab - darabolva 
40 dkg sertéslapocka - kockázva 
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér - aprítva 
10 dkg vöröshagyma - finomra aprítva 
1-2 szem burgonya - kis kockákra aprítva 
3 gerezd fokhagyma - zúzva 
1 zöldpaprika - aprítva 
ételízesítő 
2 dl tejföl 
olaj 
liszt 
2 db babérlevél 
őrölt pirospaprika 
őrölt fekete bors 
petrezselyem zöldje - aprítva 
zeller zöldje 
tárkony 
citromlé 

Elkészítés: 

Felhevített olajban a a feldarabolt zöldségeket a vöröshagymával magas hőfokon folytonos kevergetéssel pár percig pirítjuk. Beledobjuk a húst, kicsit megkapatjuk.

Meghintjük liszttel, egyet-kettőt keverünk rajta, majd meghintjük a pirospaprikával is, és felengedjük vízzel.

Sózzuk, tárkonnyal ízesítjük, beletesszük a zeller levelet. Úgy 20 perc után beletesszük a krumplit is. Amikor a hús puhul, mehet bele a zöldbab és a zöldpaprika, fokhagyma, és a babérlevél, tárkony, felengedjük további vízzel attól függően, hogy milyen sűrűségű levest szeretnénk.

További sót, kevés ételízesítőt teszünk hozzá, lassú tűzön főzzük, amíg a bab megpuhul. A tejfölt fokozatosan kikeverjük kevés forró levessel, kevergetve a forrásban lévő leveshez adjuk.

Tálaláskor megszórjuk a petrezselyem zöldével. ízlés szerint, borssal, citromlével.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések