Hozzávalók:
1.5 kg kicsontozott csülök
30 dkg hagyma apróra vágva
3 dkg fokhagyma összezúzva
1 db zöldpaprika apróra vágva (lehet csípős is, ízlés szerint)
1 db paradicsom
cseresznyepaprika
só
fűszerkömény őrölt fűszerpaprika
1,5 kg hasábra vágott krumpli
Elkészítés:
A húst bőröstül falatnyi darabokra vágjuk, a túl kövér részeket lehetőleg kidobjuk. A hagymát, a zöldpaprikát megdinszteljük egy kevés zsiradékon egy kávéskanálnyi őrölt köménymaggal együtt. (sertészsíron vagy olíva olajon - ízlésnek és szokásnak megfelelően).
Hozzátesszük a húskockákat, és nagy lángon megpirítjuk egy kicsit, majd sózzuk, és minimális víz hozzáadása után kis lángon főzzük úgy két órányit.
Ha a levét elfőtte, mindig csak annyi vizet pótoljunk, amennyit feltétlen muszáj. Amikor már úgy 80%-ig megfőtt beletesszük a fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, a cseresznyepaprikát, az őrölt paprikát és a krumplit.
Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, utánsózzuk, majd készre főzzük.
Savanyúsággal és friss házikenyérrel tálaljuk.
0 Megjegyzések