Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

A magyar konyha ínyencségei – Aranygaluska

Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg liszt
2 tojás
4 dkg olvasztott margarin
2 dkg élesztő
3 dkg cukor
2,5 dl tej
kis csipet só

A töltéshez:
5 dkg margarin
10 dkg darált dió
5 dkg cukor
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj

A vaníliasodóhoz:
1 liter tej
1 csomag vaníliás puding
cukor

Elkészítés: 

1,5 dl tejet meglangyosítunk, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk, és beleöntjük a maradék tejjel együtt.

Hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, a maradék cukrot, a sót. Félig összedolgozzuk (robotgéppel is lehet), utána részletekben hozzáadjuk az olvasztott margarint.

Pár percig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától, ekkor meglisztezzük, letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és olvasztott margarinba mártott kanállal beleszaggatjuk a tésztát.

Rétegenként megszórjuk a cukrozott darál dióval és mazsolával, citromhéjjal. A maradék margarint ráöntjük.

Még 20 percig kelesztjük, addig bemelegszik a sütő. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 180 fokon 30 percig sütjük.
Porcukorral megszórjuk.

A vaníliasodóhoz 1 csomag vaníliás pudingot ízlés szerint cukorral 1 liter tejjel megfőzünk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések