A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

9 isteni, házi ital, amit a boltinál is jobban fogsz szeretni: segítik a fogyást

Karcsúsítanak, egészségesek, isteni finomak, ráadásul a legtöbb pillanatok alatt elkészül.
A friss zöldséglevek fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében, hiszen erősítik az immunrendszert, ráadásul segítenek tehermentesíteni a szervezetet azáltal, hogy serkentik az anyagcserét, és ismét lendületbe hozzák.

Szó se róla, sokkal egyszerűbb besétálni a boltba, és leemelni a polcról a dobozos ivólevet, mint otthon elkészíteni, mégis megéri beruházni egy jó minőségű turmixgépre vagy centrifugára, mert így egyrészt szabadon párosíthatod az ízeket, másrészt biztos lehetsz benne, hogy az ital nem hőkezelt, és nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat.

Jó hír, hogy a legtöbb zöldség levesíthető. Magas rosttartalmuknak köszönhetően lassítják a szénhidrátok felszívódását, vízben megdagadva pedig szó szerint eltelítik az emésztőrendszert, ezért csökkentik az éhséget. Mindeközben pedig szinte változatlan állapotban haladnak végig a bélrendszeren, ezért a szervezet csak minimális mennyiségben nyer belőlük kalóriát, mégis hozzájárulnak a bélbaktériumok egészségéhez és a megfelelő széklethez. 

A facsart zöldséglevet lehetőleg szobahőmérsékleten fogyaszd, és próbáld meg nem egy húzásra ledönteni, hanem lassan kortyolni, hogy összekeveredjen a nyállal. A nyál ugyanis olyan enzimeket tartalmaz, melyek máskülönben kimaradnának az emésztésből. A leveket egy napon belül fogyaszd el, hogy ne veszítsék el értékes vitamintartalmukat.
A gyömbéres répalé felpörgeti az anyagcserét, és erősíti az immunrendszert: hámozz meg és reszelj le három-négy sárgarépát és egy kis darab gyömbért. Hagyd állni minimum egy órát, mielőtt centrifugázod. A levet ízesítheted citromlével is, ha szeretnéd.
A gyömbéres-citromos uborkalé nemcsak kiváló szomjoltó, de elsőrendű fogyókúrás ital is: reszelj le egy nagy kígyóuborkát, kis ideig hagyd állni, majd facsard ki a levét. Reszelj le egy kis darab gyömbért, majd keverd az uborkaléhez. Végezetül ízesítsd fél citrom levével.
A paradicsomos zellerléhez végy öt paradicsomot, négy szárzellert, egy csokor friss petrezselyemzöldet és fél citrom levét. A paradicsomról szedd le a héját, vágd apróra, és a többi hozzávalóval együtt már teheted is a gyümölcscentrifugába.
Az articsóka beindítja a zsírégető folyamatokat, emellett a májra is jó hatással van: turmixolj össze egy megtisztított, felaprított, előfőzött articsókát, egy-két levél salátát és zöld almát ízlés szerinti mennyiségű vízzel, fél citrom levével, esetleg egy teáskanál fahéjjal.
Hámozz meg és magozz ki egy kisebb sütőtököt, kockázd fel, és főzd puhára két liter vízben. Fokozhatod a zsírbontó hatást egy késhegynyi őrölt gyömbérrel és fahéjjal. Hagyd kihűlni, édesítsd egy teáskanál mézzel, és turmixold össze. Ezt a sűrítményt aztán tovább hígíthatod vízzel.
A fodros kel felpörgeti a zsíranyagcserét, ezáltal aktívan hozzájárul a fogyáshoz, kesernyés ízét pedig jól ellensúlyozza a lime: turmixolj össze két-három levél fodros kelt, negyed uborkát, egy közepes almát és hámozott lime-ot egy pohár vízzel.
A spenótos turmixhoz préseld ki egy csokor petrezselyem és spenót, egy uborka, egy citrom, egy alma és egy kis darab gyömbér levét. Öntsd a zöldséglevet egy pohárba, és élvezd a különleges ízű levet!
A brokkoli gazdag rostokban, így eltelíti a gyomrot, tisztítja a bélrendszert, és hosszú időre jóllakottságot biztosít. Préseld ki egy zellerszár, egy csokor petrezselyem, 220 gramm főtt brokkoli, negyed uborka és gyömbér, illetve fél citrom levét. Ízlés szerint hígítsd vízzel.
100 gramm cékla mintegy 5 gramm rostot tartalmaz, így serkenti az anyagcserét. Hámozz meg és reszelj le egy nagy céklát és egy kis darab gyömbért, majd pihentesd egy órát. Préseld ki a levüket gyümölcscentrifugában, végül facsard bele fél citrom levét, és adj hozzá egy teáskanál mézet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések