A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

1 billió dollárt ér az Apple

Történelmi rekordot döntött az Apple, amely – az első amerikai vállalatként – átlépte az 1 billió dolláros értéket a tőzsdén.
Augusztus 2-án, magyar idő szerint délután érte el a tech-óriás értéke a rekordot, miután közölték a harmadik negyedéves (Q3) adataikat, illetve még erősebb negyedik negyedévet (Q4) jósoltak. Az Apple részvényeinek értéke átlépte a 207 dolláros darabonkénti árat.

Viszont egyáltalán nem biztos, hogy meg is marad az egybilliós érték, hiszen a The Verge az írja, elképzelhető kisebb zuhanás a következő napokban. Emellett nem az Apple az első vállalat a világon, amely átlépte az ezer milliárdos értéket, a PetroChina 2007-ben már megtette ezt.

Az amerikai cégek között viszont vezetnek, második helyen az Amazon áll, amely szintén közelít az 1 billióhoz, miután pozitív Q3-as adatokat közölt.

Az Apple eladásai egyébként csökkentek a Q3-ban, iPhone-ból ugyanis kevesebbet értékesített a cupertinói vállalat, mint a mobilgyártók versenyében első helyen álló Samsung, vagy a második helyre felkapaszkodó Huawei. 

Összességében iPhone-ból kevesebb fogyott, mint tavaly (41,3 millió darab), viszont az ezer dolláros iPhone X annyira keresett és népszerű volt, hogy 20%-kal több profitot tudott vele termelni a vállalat. A világpiacon egyébként az iPhone X a legnépszerűbb okostelefon, ezt követi az iPhone 8, majd az iPhone 7.

A cég növelte az eladott iPadek számát, ám a Mac-eladások csökkentek. Amit viszont itt elvesztett a cég, annak majdnem a dupláját szerezte vissza a fizetős szolgáltatásain keresztül, például az Apple Music-kal. A pár éve még mellékesnek gondolt szolgáltatások idén csaknem 10 milliárd dollárt termeltek, Tim Cook pedig úgy nyilatkozott, hamarosan bővítik a kínálatot. Pletykák szerint hamarosan saját streaming szolgáltatást vezet be a cég.

Az Apple összesen 53,3 milliárd dolláros bevételt tudhat magának, az egy évvel korábbihoz képest 17 százalékkal nagyobb, 20,4 milliárdos árréssel. Főleg az amerikai és a kínai piac hozott sokat az Apple-nek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések