A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A környező települések is nyertesei lehetnek a Debrecenben épülő BMW-gyárnak

Debrecen polgármesterének vezetésével jöjjön létre a Debreceni Gazdasági Övezet Tanácsa, jelentette be Kósa Lajos országgyűlési képviselő.
A kezdeményezés több nagy gyár építési tapasztalatainak összegzése után született meg, mondta el Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője Balmazújvárosban. Az önkéntes konzultációs testületbe azokat a városvezetőket, politikusokat hívnák meg, akik a BMW debreceni beruházása kapcsán tudnak egyeztetni az ebből adódó infrastrukturális és oktatási feladatokról. Kósa Lajos szerint 4-5 évre előre kell tervezni.

- Egy ilyen beruházás tovagyűrűző hatása sokszoros. A gyár egymilliárd euróba kerül, de amit itt el fognak költeni - nemcsak a BMW -  a következő időszakban, az ennek a többszöröse lesz – hangsúlyozta Kósa Lajos.

Ezek a források többek között a logisztikai és a háttéripari fejlesztéseket segíthetik. Tiba István, a térség országgyűlési képviselője szerint Balmazújváros is profitálhat a BMW beruházásából.

- Rendelkezünk azzal a települési infrastruktúrával, ami az ott dolgozók letelepedési körülményeit megfelelően biztosítja. Van olyan oktatási potenciálunk is, aminek segítségével már ebbe az üzembe tud a BMW magának munkaerőt képezni – mondta el Tiba István.


Az autóipari beruházás segíthet abban is, hogy a helyi fiatalok ne menjenek el a régióból, sőt a munkalehetőség sokakat vissza is csábíthat. A Debreceni Gazdasági Övezet Tanácsa a tervek szerint szeptemberben kezdi meg az érdemi konzultációs munkát.

A tájékoztatón Nagy Tamás, a Fidesz támogatásával induló polgármesterjelölt is részt vett, aki támogatásáról biztosította a testületet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések