Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zamatos, zelleres paradicsomleves: ha unod a hagyományosat

Ha egy kicsit változtatnál a paradicsomlevesen, akkor bolondítsd meg zellerrel, és bátran használj fűszereket!
Ilyen az extra paradicsomleves, ami a zellertől nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz. A szárzellerben rengeteg a vitamin, magas víz- és rosttartalommal rendelkezik, viszont alig van benne kalória. Jól illik a paradicsomhoz, így a levesben is fantasztikusak együtt. Főzhetsz bele betűtésztát, de pirítóssal is kiváló.

Hozzávalók 4 személyre:

14 dkg sűrített paradicsom
6 dl paradicsomlé
3 evőkanál olaj
2 db szárzeller
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 bögre víz
6 db zellerlevél
1 db húsleveskocka
1 mokkáskanál bors
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál aprított bazsalikom
cukor

Elkészítés:

A vöröshagymát és a szárzellert tisztítsd meg, majd darabold fel. Öntsd egy lábosba az olajat, és kevergetve pirítsd meg rajta a lisztet. Amikor elkezd barnulni, rakd hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát és a zellert. Süsd egy kicsit, majd tedd hozzá a sűrített paradicsomot, öntsd fel a paradicsomlével és egy bögre vízzel.

Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, morzsold hozzá a leveskockát, és főzd meg 15-20 perc alatt. A vége felé rakd hozzá a petrezselymet és a zellerlevelet. Szűrd le, szórhatsz még hozzá cukrot ízlés szerint, és kínáld pirítóssal, mozzarellával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések