Ha semmi időd főzőcskézésre, mégis kellene valami, ami villámgyorsan elkészül, ez az avokádós tésztasaláta remek választás.
Az avokádós tésztasaláta bevethető akkor is, ha kóros időhiányban szenvedsz, esetleg nem szeretnél a kánikulában 15 percél többet a forró konyhában tölteni. Bátran elkészítheted előre is, hisz jót tesz neki, ha néhány órán át a hűtőben pihen. Az avokádó nagyon egészséges, így jó, ha minél többször beiktatod az étrendedbe. A színes zöldségekhez a farfalle kifejezetten illik, de szinte bármilyen tésztát használhatsz.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg tészta
15 dkg morzsolt csemegekukorica
10 dkg koktélparadicsom
10 dkg sajt
1 db avokádó
1 csokor újhagyma
4 evőkanál olívaolaj
0.5 db citrom
só
bors
Elkészítés:
Egy fazékban forralj vizet, majd, amikor lobog, dobd bele a tésztát. Rakj hozzá egy teáskanál sót, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, és alaposan csepegtesd le.
Az avokádót vágd félbe, a húsát óvatosan szedd ki egy kanállal, és darabold fel. Az olívaolajat keverd össze a citrom frissen facsart levével, ízlés szerinti sóval, borssal, zúzott fokhagymával. A leszűrt tésztát rakd egy tálba, add hozzá a félbevágott paradicsomokat, az avokádót, a morzsolt kukoricát, az aprított újhagymát és kis kockákra darabolt sajtot. Locsold meg az olívaolajas keverékkel. Forgasd össze, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára.
0 Megjegyzések