Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vajas, áfonyás házi keksz: a recept, ami kézről kézre jár

Az omlós, vajas keksz nagyon jól variálható aprósütemény, az áfonyás változatot nem győzöd majd sütni.
Amerikában szinte biztos, hogy a háztartások többségében mindig lapul keksz, avagy cookie a sütis dobozban. A csokis mellett érdemes kipróbálni az áfonyás változatot, szinte biztos, hogy erre is rákapsz. Az összeállítással percek alatt végzel, és a sütéssel sem megy el sok időd. Csak győzd kivárni, amíg kihűl. Strandon, kiránduláson is jól jön.

Hozzávalók:

20 dkg liszt
15 dkg vaj
12 dkg áfonya
12 dkg cukor
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:

A vajat keverd ki a tojással, a cukorral, a vaníliával, majd add hozzá a sóval és sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd a masszát egyneművé, és formázz belőle gombócokat. Pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert sütés közben jól elterülnek.

Nyomkodj mindegyikbe áfonyát. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd szép aranybarnára 12-15 perc alatt. Vedd ki a sütőből, várd meg, míg kihűl, és utána szedd csak ki a tepsiből, különben könnyen eltörik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések