A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Óriási zivatarok jönnek – majdnem az egész országra veszélyjelzést adtak ki

Csütörtökön se lesz jobb a helyzet.
Szerda estére megint viharokra készülhetünk, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat néhány nyugati megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki heves zivatar és felhőszakadás miatt.

Másodfokú riasztásokat is kiadtak a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt szerda délután. Az érintett területeken a következő órákban olyan zivatarok várhatók, amelyeket károkozó szél, jégeső, jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun és Csongrád megyében adták ki a másodfokú riasztásokat.

Emellett Budapesten, Pest megyében, továbbá Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú riasztások, figyelmeztetések vannak érvényben a heves zivatar miatt.

A felhőszakadás veszélye miatt a fővárosban, Pest, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében vannak kiadva elsőfokú riasztások, figyelmeztetések.

A nap további részében főként a Dunától keletre, illetve a Dél-Dunántúlon szórványosan valószínűek zivatarok. Környezetükben néhol lokálisan jelentős mennyiségű csapadék, szélerősödés és jellemzően kisebb méretű jég előfordulhat. Ezeken a területeken egy-egy heves zivatar sem zárható ki a délutántól késő estig tartó időszakban, melyhez jégeső - 2 centiméter körüli jéggel -, valamint 80 kilométer/óra feletti széllökések is társulhatnak. Éjfél után már elsősorban a Tiszántúlon lehet számítani szórványosan zivatarokra, melyek közül az intenzívebbeket felhőszakadás kísérheti. Csütörtök reggelre, délelőttre fokozatosan lecseng a "zivatartevékenység" - írja az MTI.

A folytatás sem lesz sokkal nyugodtabb - derült ki az Időkép előrejelzéséből. Csütörtökön délelőtt a Tiszántúlon és délen lehet még kisebb eső, egy-egy zápor, majd felszakadozik a felhőzet, és országszerte sok napsütésre számíthatunk. Délután északkeleten és délen alakulhat ki egy-egy zápor. Az ország északkeleti felén élénk lesz a nyugati-északnyugati szél. Napközben 25-30 fokot mérhetünk.

A met.hu veszélyjelzése szerint főleg a Dunától keletre várható további felhőszakadás, ezért a keleti országrészre sárga figyelmeztetést adtak ki. Azt írják, hogy a széllökések megerősödhetnek és kisebb jég is előfordulhat ezeken a helyeken.

A frissülő térképet ITT nézheted meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések