Hirdessen itt

Minden generációt vár a jubileumi Szegedi Ifjúsági Napok

Augusztus 22-26. között fellép például a Pet Shop Boys, Ákos, a Magna Cum Laude, a Csík zenekar, a bulit pedig egy jamaicai DJ, Sean Paul zárja majd.
A legnagyobb múltú hazai fesztivál, az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok zárja idén is a nyarat és a szabad téri fesztiválok kavalkádját. Az Újszegedi Partfürdő augusztus 22-26. között várja a bulizni vágyókat.

A nyárbúcsúztató - elnézvén az idei fellépők névsorát - óriásit szól majd és idén kifejezetten látszódik: a szervezők immár nem csupán a tízen-huszonéves korosztályra fókuszálnak.
A legnagyobb világsztár kétségkívül a Pet Shop Boys lesz, a szinti-pop duó közel negyven éve ragyog a könnyűzene egén. A Neil Tennant és Sean Lowe alkotta együttes tagjai hatvan felett is el fogják varázsolni a hallgatóságot, hiszen nótáik évtizedek óta ott vannak "Always on my mind".

A Pet Shop Boys-zal elindított retró vonalhoz kapcsolódik, hogy Kovács Ákos fellépését is talán inkább a mai negyvenes-ötvenes korosztály várja. Ákos idén 50 éves lett, ami nem létezik, hisz még csak most énekelte, hogy "negyven lettem csendben". Ennyire rohan az idő?

A Magna Cum Laude idén is a Szegedi Ifjúsági Napok egyik legnagyobb becsben tartott zenekara, hiszen 2007-ben kiadott daluk, a Szinezd újra a SZIN örökös himnusza is egyben. Aki látta már Mező Misiéket élőben zenélni, idén sem fog csalódni: lesz itt közös éneklés a pálinkáról, az átkozott nőkről, összeborulás, amikor azt ordítjuk kedvesünknek, hogy "Te légy újra" és elmaradhatatlan lesz a "nánáná náná nánáná", amikor több ezren énekeljük a Vidéki sanzont.
A fellépők száma lenyűgöző, ismét összeáll Ganxta Zolee és a Kartel, tökéletes ellensúlyt adván a Csík Zenekarnak. A fiatalok hadonászhatnak a Wellhello dalaira, míg a Quimby nyilván innen sem mehet haza anélkül, hogy lejátszaná a Most múlik pontosan-t.

A további fellépőket ITT nézd meg, tudom, hogy megtalálod közöttük a kedvencedet

A fesztivált egy jamaicai DJ, Sean Paul zárja, aki után Rihannától Beyoncéig kapkodnak korunk legfelkapottabb énekesei, tőle is fergeteges bulira számíthatunk.

Szeged városa már most felkészült a rendezvényre, a Tiszaparton, a Stefánia sétány vonalán 300 méteren egy-egy stációnál plakátokat találsz, amelyek ráadásul interaktívak. Egy-egy QR kód segítségével az adott korszak legjellemzőbb zenéi is felcsendülnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések