A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Módszerek a kalóriabevitel csökkentésére

A harapások számolása 20-30 százalékkal csökkenti a kalóriabevitelt – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint a módszert kipróbálók egy hónap alatt két kilótól szabadultak meg.
Az amerikai Betegség-megelőzési és Járványügyi Hivatal munkatársai kimutatták, hogy a harapások számolása pont egészséges mértékű fogyást eredményez az étkezési és testmozgási szokások tudatos megváltoztatása nélkül.
„Ez a tanulmány megerősíti, amit már eddig is tudtunk: hogy számít, ha kevesebbet eszünk. Nem éhezésről beszélünk, hanem a jelenlegi mennyiség csökkentéséről” – magyarázta a kutatást vezető Dr. Josh West, a Brigham Young University munkatársa, aki Dr. Ben Crookstonnal és Cougar Hall professzorral közös munkájában alátámasztotta, hogy a fogyni vágyóknak érdemes főleg a mennyiséget szabályozni a minőség helyett - írja az Ötvenentúl.
A kísérlet során 61 embert kértek meg, hogy számolják meg, hányszor emelnek ételt és víztől eltérő folyadékot a szájukhoz, s a nap végén küldjék el SMS-ben vagy e-mailben az eredményt a kutatóknak.

A feladatot végül 41-en teljesítették, és igen ígéretes eredményeket produkáltak. Dr. Crookston szerint azonban hosszabb távú vizsgálat is szükséges a tartós hatás vizsgálatára – írta a MediPress.
„Nagyon örültünk annak, hogy a résztvevőknek ilyen rövid idő alatt ennyit sikerült fogyni. Most már arra vagyunk kíváncsiak, hogy képesek-e ezt a súlyt megtartani” – összegezte a szakértő, aki szerint a mai kor embere sokkal többet eszik, mint a korábbi generációk tagjai.
A tanulmány az Advances in Obesity, Weight Management & Control című szaklapban jelent meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések