A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Mindent megtanultam a nemi betegségekről, de az AIDS-ről soha nem hallottam" - kínos élmények iskolai felvilágosító órákról

Egészen döbbenetes beszámolók arról, mi mindent (nem) tanultak a fiatalok tanáraiktól.
Vannak dolgok, amiken egyszer mindenkinek túl kell esni - ilyen például a szexuális felvilágosítás, amiről a legtöbb fiatal az iskolában hall. Mivel azonban nincs egy általános kézikönyv a felnőtté válásról, a menstruációról, a szexről, a védekezésről és a nemi betegségekről, sok esetben a sulis felvilágosító órákon múlik, milyen információkat tudnak meg a kamaszok. Mint kiderült,
ezek sokszor a legkevésbé sem készítik fel őket a biztonságos nemi életre.
Ugyanis a Twitteren elindult egy téma #Szexuálisfelvilágosításbakik címszóval, az erről szóló beszámolók szerint pedig sok fiatalt félreinformálnak, egyáltalán nem, vagy nem elég részletesen beszélnek egy-egy témáról, vagy egyszerűen passzolják a felvilágosítást. Mutatjuk a legcikisebb sztorikat:
"Nyolcadikban a tanárnőm abortuszellenes volt, így amikor a terhességmegelőzéses részhez érkeztünk, a legvégére hagyta ezt a lehetőséget, mint "végső megoldást". Összesen ennyit mondott az abortuszról. Még jó, hogy a szüleim támogatják az abortuszt, és beszéltek róla."
"A 90-es években voltam középiskolás, amikor a tanároknak tilos volt a homoszexualitásról vagy az abortuszról beszélni. Egy olyan művészeti iskolában, ahol elég nagy számban voltak melegek."

"[A felvilágosításon azt mondták:] Amikor menstruálsz, napi kétszer kell fürdened, mert akkor extra koszos vagy."

"Nyolcadikban a tanár egy egész tanórán keresztül arról beszélt, milyen undorító a szex a menzesz idején, mert "a menstruációs vér koszos".
"Emlékszem, hogy elkülönítették a fiúkat és a lányokat. Nekünk rengeteget beszéltek a betétekről és a tamponokról, anélkül, hogy elmagyarázták volna, mi zajlik le a méhben a menstruációs ciklus alatt. És fogalmunk sem volt, mit tanult az osztály másik fele."
"Középiskolában a tesitanár az öklére húzott egy óvszert, hogy demonstrálja, hogy tágul és milyen strapabíró, erre szétszakadt."
"Mindent megtanultam a nemi úton terjedő betegségekről és a borzalmas következményeikről. De soha nem hallottam az AIDS-ről, és arról, hogyan kell megelőzni."
"Egy gyűlésen azt mondták, hogy Ted Bundy [az USA egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa] pornót nézett, ezért lett gyilkos, szóval ezért nem szabad nekünk sem pornót nézni."
"Amikor tizedikben a tanár egyfolytában azt ismételgette, hogy az önmegtartóztatás az egyetlen 100%-os fogamzásgátló, egy (bátor) tanuló megkérdezte, hogy 'de mit tegyünk, ha védekezés nélkül szexeltünk?'. A tanár idegesen dühöngött és megalázta a diákot, amiért ilyet kérdezett."
"A tesitanárom elvörösödött, amikor megpróbált beszélni róla, aztán csak annyit mondott: 'Én nem tudom elmondani ezt a sz.rt, tessék, nézzétek meg ezt a rohadt videót!'"

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések