A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Migránsokat csempésző teherhajót sem engednek kikötni az olaszok

Egy migránsokat a tengeren csempésző olasz felségjelzésű hajótól is megtagadta a kikötést Matteo Salvini belügyminiszter, aki korábban a külföldi, Soros György által finanszírozott álcivil szervezetek és a földközi-tengeri katonai műveletek hadihajóinak is megtiltotta, hogy migránsokat vigyenek Olaszországba.
Salvini nemet mondott az olasz felségjelzésű, Vos Thalassa nevű hajó kikötésére, fedélzetén 60 migránssal.

Az illegális bevándorlókat később az olasz parti őrség hajója vette a fedélzetére, de a belügyminiszter bejelentette, hogy a migránsok így sem érhetnek partra Olaszországban.

A következő órákban derül ki, hogy a helyi hatóságok mit kezdenek a migránscsoporttal.

Hatósági források szerint a migránsokat azért helyezték át az olasz parti őrség hajójára, mivel "magatartásukkal veszélyeztették" a Vos Thalassa legénységének biztonságát.

A Vos Thalassa egy olasz magánvállalat teherszállító hajója, amely egy földközi-tengeri francia kőolaj-fúrótorony logisztikai és biztonsági támogatását végzi.

A hajó líbiai vizeken vette a fedélzetére a migránsokat.



Az olasz belügyminiszter szerint a Vos Thalassa helytelenül járt el, mivel a mentést a már a helyszínre tartó líbiai parti őrségre kellett volna hagynia.

Salvini első migrációs intézkedése a római belügyi tárca élén a Soros-hajók kitiltása volt az olaszországi kikötőkből.
A római Liga kormánypárt politikusa arra hivatkozott, hogy nem Olaszországban bejegyzett, Soros György által finanszírozott álcivil szervezetek külföldi felségjelzésű hajóiról van szó, amelyek ezért Máltára, Spanyolországba és Franciaország kikötőibe is vihetik a migránsok csoportjait.
Salvini szerint a sorosista szervezetek akaratlanul vagy szándékosan az embercsempészek "cinkosaivá" válnak a migránsok fedélzetre vételével.

A belügyminiszter vasárnap bejelentette, hogy a földközi-tengeri nemzetközi katonai műveletek hajóit is ki akarja tiltani az olaszországi kikötőkből, miután az Eunavfor Med egyik hajója a Földközi-tengeren fel vett 106 migránst a szicíliai Messina kikötőjében tette partra.

Luigi Di Maio az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga közös kormányának miniszterelnök-helyettese közölte, hogy támogatja Salvini tervét, és Róma készen áll újratárgyalni a földközi-tengeri európai missziók szabályait.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések