A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már péntektől visszaáll normál a villamos közlekedés Debrecenben

A tervezetthez képest három nappal korábban, 2018. július 12-én minden helyszínen elkészültek a felújítási munkák a két villamos közös, valamint az 1-es villamos vonal önálló szakaszán. 2018. július 13-án, pénteken üzemkezdettől újra elindul a menetrend szerinti villamos-közlekedés Debrecenben.
A DKV Zrt. 2018. június 22-én kezdte el az 1-es és 2-es villamos közös szakaszán a munkákat. A Társaság a Széchenyi utca és Kossuth utca, valamint a  Szent Anna és Miklós utca kereszteződésében és a Péterfia utcai, Simonyi úti, és Nagyerdei körúti pályaszakaszokon, összesen tizenegy helyszínen végzett pályarekonstrukciót. 

A Széchenyi utca és Kossuth utca, valamint a Szent Anna és Miklós utca kereszteződésében teljesen új pályaszerkezet épült, ami már jobban bírja a keresztirányú közúti forgalmi terheléseket. A többi helyen síncsere és pályaszerkezet megerősítési munkálatok voltak. Az összesen 369 vágány-folyóméter hosszúságban elvégzett felújítás összköltsége 132 millió forint, melyet a DKV Zrt. teljes egészében saját forrásból finanszírozott.

A nagyszabású pályafelújításnak és karbantartásnak köszönhetően, várhatóan a teljes vonalon gyorsulhat a villamos-közlekedés, mely a későbbiekben esetleges menetidő korrekciót eredményezhet a menetrendben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések