A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már most tucatnyi ember halt meg a brutális forróság miatt Japánban, és még nincs vége

Legalább 12 halálos áldozatot követelt az extrém hőség, s rengeteg embert szállítottak kórházba hőguta miatt a szigetországban.
24.hu írása szerint Japánban jelenleg akkora forróság tombol, hogy az elmúlt két napban legalább 12 ember halálát okozta a perzselő, helyenként a 35 Celsius-fokot is meghaladó hőség.

A helyi hírügynökségek jelentései szerint pénteken legkevesebb két ember kapott hőgutát: egy 63 éves nőt az ország középső részén fekvő Kuvana városbeli otthonában, egy másik, 80 éves nőt pedig tokiói lakásában találták holtan. Csütörtökön legalább 10 ember halt meg, és 2600-an kerültek hőguta miatt kórházba.

A hőség az utóbbi napokban is több tucat áldozatot követelt a Kyodo japán hírügynökség jelentése szerint, amelyben ezen felül azt írják: a hőhullám még július végéig nem ér véget. Így a szigetország meteorológiai szolgálata óvintézkedésekre sürgeti a lakosságot: fogyasszanak megfelelő mennyiségű folyadékot ebben az "életveszélyes" hőségben, továbbá arra kérik őket, hogy ne tartózkodjanak feleslegesen a szabadban.

Japán nyugati felében a hőség heves esőzéseket követett: mintegy 220 ember életét követelték az áradások és földcsuszamlások, amelyeket az ítéletidő váltott ki. A hőség pedig hátráltatja a katasztrófa sújtotta térség újjáépítési munkálatait.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések