A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ő volt a kulcs a sikerhez: csodát tett Csernus a magyar női pólóválogatottal

Mentális erejének, tartásának is köszönheti sikerét a magyar női vízilabda-válogatott, amely drámai mérkőzésen jutott az Európa-bajnokság elődöntőjébe.
A mieink többször is hátrányból felállva verték 10-9-re Olaszországot a legjobb nyolc között, s a fináléba kerülésért majd Hollandiával (M4, 17 óra) küzdenek meg. Egy éve a csapat hazai pályán a vébén csúnyán elbukott a kanadaiak ellen, úgy tűnik, sikerült valamit gyökeresen átalakítani a játékosok fejében. Most hősies hajrával fordítottak, nem ijedtek meg a téttől.

A csapat játékosainak a tornát megelőzően Csernus Imre pszichológus nyújtott segítséget abban, hogy mentálisan is „csúcsformában” várhassák a viadalt, s a legkiélezettebb helyzetekben se remegjen meg a kezük. Ezt az olaszok bánhatták hétfőn este, még a számukra egyoldalúan kedvező bíráskodással sem tudták legyőzni együttesünket.
A Gurisatti Grétával felálló magyar válogatott kimagasló teljesítményt nyújtott az olaszok elleni rangadón /Fotó: MTI/ Illyés Tibor
– Rég győztünk ilyen tétmérkőzésen, ez pedig a csapat jövője, épülése szempontjából nagyon fontos – nyilatkozta Bíró Attila szövetségi kapitány, akit az Eb előtt kérdeztek arról, hogyan sikerült a válogatottat „fejben” felkészíteni a tornára. – Csernus Imre foglalkozott a lányokkal, egyéni és csoportos tréningeket is tartott. A segítőimmel én is mindent megtettem, persze a játékosok maguk között tudják a leginkább kialakítani az összhangot.

Csernus segítségének is köszönhetően a női csapat a 2016-os Európa-bajnokságon aranyérmes lett, a riói olimpián a negyedik helyen végzett. Tavaly ugyanakkor hatalmas pofont jelentett, hogy a mieink a hazai rendezésű világbajnokság negyeddöntőjében összeomlottak és 6-4-re kikaptak Kanadától, hiába működött közre akkor is a sztárpszichológus.
A csapat 10-9-re nyert, így készülhet az elődöntőre /Fotó: MTI/Illyés Tibor
– Úgy látszik, nem sikerült az önbizalomhiányt megoldanunk. Éles helyzetben mutatkozik meg, hogy ki a felnőtt, vagy ki nem az. Amíg nincs éles helyzet, valójában lehet azt mutatni, hogy én erős vagyok, ugyanakkor, amikor felelősségvállalásról van szó, akkor ez meg is mutatkozik – mondta az akkori vereséget követően Csernus, aki hozzátette, a kudarcokból is lehet erőt meríteni. – Az ilyen elbukott meccsekkel lehet felkészülni a következő feladatokra, ezekből lehet tanulni.

A jelek szerint a szakember segítségével tanult hibájából a csapat, s ma a döntőbe jutásért küzd.

Vereség a szerbektőlA férfiválogatott nem jutott a legjobb négy közé, miután 8-5-re kikapott Szerbiától a negyeddöntőben. A mieink az első góljukat huszonnégy másodperccel a félidő vége előtt szerezték – ekkor már 5-0- volt az olimpiai bajnok vetélytársnak. A magyar csapat az ötödik-nyolcadik helyért játszhat a továbbiakban az Európa-bajnokságon.

Vereség a szerbektől

A férfiválogatott nem jutott a legjobb négy közé, miután 8-5-re kikapott Szerbiától a negyeddöntőben. A mieink az első góljukat huszonnégy másodperccel a félidő vége előtt szerezték – ekkor már 5-0- volt az olimpiai bajnok vetélytársnak. A magyar csapat az ötödik-nyolcadik helyért játszhat a továbbiakban az Európa-bajnokságon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések