A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kerékpárcsarnok épül Nagykanizsán

Nagykanizsán épül fel a nyugat-magyarországi velodrom, amely edzőcsarnokként és kisebb versenyek helyszíneként szolgálhat a jövőben.
A nyugat-magyarországi régióból összesen hét város pályázott a velodrom megépítésére és végül Nagykanizsára esett a választás. Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos azzal indokolta a döntést, hogy a nagykanizsai pályázat volt a leginkább kidolgozott.

A sportkomplexum elsősorban edzőközponti funkciókat lát majd el, de junior, ifjúsági és masters kerékpárversenyek lebonyolítására is alkalmas lesz.

Cseresnyés Péter miniszterhelyettes szerint a velodrom a külföldi kerékpárcsapatok számára is vonzó lehetőséget biztosít majd, ez pedig komoly bevételt jelenthet a nagykanizsai szálláshelyeknek és éttermeknek, valamint a muraföldi régiónak is.

A magyar kormány döntésének értelmében a budapesti mellett két velodrom épül az országban, Kelet-Magyarországon Debrecenben létesítenek kerékpárcsarnokot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések