A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az osztrákok nem viccelnek: betilthatják a burka viselését

Ausztriában is kezdik észrevenni, hogy a bevándorlás nagyon komoly és rossz hatással van a társadalomra. Most lépnek is egy nagyot!
Nem is akárki, hanem Heinz-Christian Strache alkancellár áll az élén annak a törvényjavaslatnak, amely betiltaná a burka viselését az óvodákban és az iskolákban. Lesz is ebből persze világbotrány, de az osztrák politikus szerint ez a viselet a lányok és a nők elnyomásának jelképe, így nincs helye egy haladó demokráciában. Jó esély van arra, hogy a szövetségi tartományok már a nyáron megkötik a megállapodást ezzel kapcsolatban és akkor életbe is léphet a szabályozás. 

Strache a fejlődésüket hátrányosan befolyásoló szimbólumok és ruhák viselésétől védené a gyermekeket, de erre kap majd hangos és csattanós választ, hiszen az Ausztriában működő iszlám szervezetek azonnal jelezték, hogy minden jogi lépést megtesznek a szabályok életbeléptetése ellen. 

Ha valaki ebből azt a következtetést vonja le, hogy a bevándorlók alkalmazkodni akarnak az európai szokásokhoz, a normákhoz, akkor az vagy vak, vagy nem akarja látni mi történik. És közben meg a magyar kerítés után az olaszok is bekeményítettek, de már Ausztria is kezd beleállni ebbe a harcba. A végén még megmarad Európa olyannak, amilyennek az őseink teremtették. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések