A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jön az első elődöntő a vb-n - Lukaku vagy Mbappé fog repülni?

Jön a francia-belga vb-elődöntő, ahol a tét pofonegyszerű: a vesztes még négy napig élvezheti a bronzmeccsnek is otthont adó Szentpétervár vendégszeretetét, a győztes viszont bepakolhatja a bőröndöt és elindulhat Moszkvába, mert 2018-ban döntőt játszik. Alighanem utazni szeretnének mindketten.
Az oroszországi torna 61. meccse jön. A franciák 1998 után lehetnek ott először a fináléban, a belgák pedig történelmük során legeslegelőször, ha összejön ma este számukra a győzelem. Egy ember biztos nem lesz felhőtlenül boldog: a belga kispadon segédedzőként ülő Thierry Henry, a francia labdarúgás valaha volt egyik legjobb csatára, és mindmáig válogatottsági gólrekordere.

Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya se tudott szó nélkül elmenni honfitársa különleges helyzete mellett:
úgy hiszem, a szíve holnap kettészakad
– mondta a mérkőzés előtti utolsó sajtótájékoztatón.

A gallok rutinos csatára, Olivier Giroud sem úszta meg a kérdést. „Mind jobban örülnénk, ha nekem osztaná a tanácsait. Nem neheztelünk rá, de nagyon szeretnénk megmutatni neki, hogy a rossz oldalon áll ezen a mérkőzésen” – mondta a Chelsea támadója Henry szerepéről.

Hogy magáról a mérkőzésről is essen pár szó:

  • Deschamps szerint minden adott a franciáknál a győzelemhez. A hangulat jó, a kulcsemberek pedig egészségesek.
  • A szövetségi kapitány határozottan állította: a hétfő reggel még nem edző, Mbappé, Kanté, Umtiti, Pavard négyes minden tagja bevethető. A kezdők kihirdetésekor majd meglátjuk.
  • A másik oldalon a fiatal karmester, Kevin de Bruyne is bizakodó – zsebében a franciák által úgy irigyelt Henry-tanácsokkal –, ugyanakkor hozzátette: vébéelődöntő révén aligha a szép futball fog dominálni.
„Mindkét csapatban megvan a kellő kvalitás ahhoz, hogy játssza a futballt, de ezen a meccsen a győzelem a legfőbb cél.

Senki sem akar szimpatikus vesztes lenni egy elődöntőn.

Talán arrogánsnak tűnt, amikor a vébé előtt azt mondtam, győzni jövünk Oroszországba, de másként nem szabad nekivágni. Mindig, minden körülmények között a győzelemre kell koncentrálni. Csak így sikerülhet. Ezen a meccsen és a torna végén is. A kettőből egy nagyon fontos lépést kedden megtehetünk.”

Roberto Martínez, belga szövetségi kapitány szerint válogatottja legfőbb erőssége a csapatszellem, nem pedig az egy-két kiugró egyéniség. Ezért is kerültek a vb-döntő kapujába.

„A brazilok elleni negyeddöntőben és a japánok elleni nyolcaddöntő hajrájában is megmutattuk, mennyire sokszínű játékra vagyunk képesek, legyen szó a hadrendről, vagy a harcmodorról. Nem akarok nagyképű lenni, de ha már eddig eljutottunk, nem akarunk itt megállni, világbajnokok akarunk lenni!
Amit eddig elértünk, büszkévé tesz, ez a büszkeség pedig erőt kell, hogy adjon az egész csapatnak
– jelentette ki a belgák szakvezetője, aki a torna gólkirály-jelöltjétől, Romelu Lukakutól várhatja leginkább a győztes találatot.

A mérkőzés nyolc órakor kezdődik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések