A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Idegméreg végzett egy háromgyermekes anyával Angliában

Ugyanaz a szer ölte meg, amellyel egy kettős ügynököt mérgeztek meg meg pár hónapja.
Meghalt vasárnap este az a nő, aki a múlt héten Angliában a Novicsok idegméreg-hatóanyaggal került érintkezésbe. Ugyanettől szenvedett súlyos mérgezést pár hónapja Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőügynök és lánya, Julija Szkripal is.

A Scotland Yard közölte: mostantól gyilkossági ügyben folyik a nyomozás.

Múlt szombaton két brit állampolgár - egy 44 éves, háromgyermekes nő, Dawn Sturgess, és egy 45 éves férfi, Charlie Rowley - betegedett meg a délnyugat-angliai Amesbury városában. Mindkettőjüket válságos állapotban szállították a közeli Salisbury kórházába, ahol a rendőrségi bejelentés szerint Dawn Sturgess elhunyt.

A Scotland Yard tájékoztatása szerint Charlie Rowley állapota továbbra is válságos.

"Kitervelhették az Amesbury városában élő két brit állampolgár megmérgezését azzal a céllal, hogy megingassák a nemzetközi helyzetet és lejárassák Oroszországot" – vélekedett Alekszandr Sulgin, aki Oroszország nagykövete a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetnél. Úgy fogalmazott: "nehéz megszabadulni attól a gondolattól, hogy mindezt kitervelhették és szándékosan dobhatták be a nemzetközi helyzet megbolygatására, illetve Oroszország tekintélyének, és más államokkal fenntartott kapcsolatainak az aláásására" - idézi a diplomatát a Híradó.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések