A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

96 évesen szabadulhat Magda Marinkó

Újabb 40 év fegyház vár rá.
Magda Marinko szerb társaival 1993. december 19-én kecskeméti otthonában gyilkolt meg egy vállalkozót és feleségét, valamint azok vendégét, egy szerb férfit. 1994. január 5-én a korábban eltűnt Farkas Helga egyik nőrokonát ölte meg – emlékeztet a Magyar Idők.

A szegedi cukrászt, Z. Nagy Bálintot, valamint feleségét, 16 és 10 éves gyermekét 1994. január 23-án ölte meg társaival. A Vajdaságban több embert megölt: Palicson és Szabadkán nyolc embert végzett ki társával. A gyilkosságoknál használt fegyvereket vizsgálva a rendőrség rájött, hogy a Szerbiában és Magyarországon történt emberöléseket ugyanazokkal a fegyverekkel követték el.

A férfit végül 1994. január 28-án fogták el, miután becsalták a kecskeméti kapitányságra útlevél-ellenőrzés indokával. Nem volt elég bizonyíték ellene, így a nyomozás során csőbe húzták. Az egyik gyilkosság helyszínén az áldozat lába alatt találtak egy cédulát, rajta a felirattal – „Marinko, hívd fel Peppinót” – és egy telefonszámmal. A cédulát betették Magda lefoglalt névjegykártyái közé. Minden kártyáról megkérdezték, hogy az kié és honnan ismeri, Magda pedig a „peppinós” cetliről is elmondta, hogy azt kitől kapta és miért, valamint, hogy ki az a Peppino. Kihallgatói közölték vele, hogy a cetlit egy helyszínen találták, kiesett a zsebéből. Magda csak annyit mondott: „Ez nem volt fair” – írja a lap.

Szerbiában öt gyilkosságért ítélték halálra, de az országban időközben megszűnt a halálbüntetés. Magyarországi fogságának lejártával így kommandós kísérettel, kéz- és lábbilincsben veszik majd át a szerb hatóságok 2019 január végén, ott újabb 40 év fegyház vár rá. 96 évesen szabadulhat, ha megéri.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések