Hirdessen itt

Veronai buszbaleset: megdöbbentő tényeket tárt fel a szakértői vizsgálat

A busz el sem indulhatott volna - állítja az egyik áldozat édesapja.
Egy szülő sem úgy engedi el a gyerekét iskolai kirándulásra, hogy a busz alá fekve nézegeti, rendben van-e minden. Felszállni sem engedtük volna őket, ha tudjuk, hogy "ketyegő bombán" ülnek – mondta az egyik gyászoló édesapa a Blikknek, miután kézhez kapta a szakértői jelentést. A legújabb vizsgálatok szerint ugyanis elképesztő szabálytalanságok előzték meg a veronai busztragédiát: a jármű el sem indulhatott volna – tudta meg a Blikk.

A vegyész műszaki igazságügyi szakvélemény hátborzongató tényeket tárt fel. Egy szerelő azt vallotta, hogy hosszú ideje folyt az illegális üzemanyagtartályok beépítése.

"Úgy vagy nyolc évvel ezelőtt kezdtem el ennél a cégnél póttartályokat beépíteni. A tartályt én úgy vettem át, hogy az már be volt szerelve a busz csomagterébe, a merevítő oszlopokhoz lett rögzítve spaniferrel" – idézett az iratból a szülő.

A szakértő szerint a szereléshez több alkatrész alkalmatlan volt, a töltőnyílást például a csomagtérben helyezték el. A póttartályt közönséges spaniferrel rögzítették – mondta az apa, aki úgy gondolja: ha nem is ezek a tragédia kiváltó okai, talán kevesebb fiatal halt volna meg, ha a busz tökéletes műszaki állapotú.

Tavaly januárban a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói haltak meg a balesetben. Bár Olaszországban a vádlottak padjára kerülnek a baleset lehetséges felelősei – öt olasz mérnök és a magyar buszvezető –, az itthoni hatóságok mégsem indítottak eddig hivatalból eljárást a buszt üzemeltető cég ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések