A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egymással szemben állt meg két vonat Vác mellett

Váltóhiba lehetett.
Nagyon sokat késnek a vonatok a Budapest-Vác-Szob vonalon. Várhatóan késő estére áll helyre a menetrend szerinti közlekedés - közölte a MÁV az MTI-vel. Közléeményükben azt írják: műszaki hiba miatt növekedett meg a menetidő.

Az Index azt állítja: métereken múlott, hogy nem történt súlyos baleset, két vonat ugyanis egymással szemben haladt a pályán.

Az Index egyik olvasója szerint a Prágába tartó Metropolitan IC-vel szembe jött egy másik vonat. Vác és Szob között vasárnap 16 óra körül.

A HBWeb vasúti szakportál azt írja: az állomások között egyvágányú közlekedési rend volt érvényben a hétvégén, rendkívüli menetrend szerint. Ezt tetézte egy biztosítóberendezés-hiba és a vonatok késése. AZ EC272-es vonat megállt Gödön, majd továbbindult. Az elsődleges hírek szerint a megállj-állású kijárati jelzőt meghaladta és egy váltót is felvágott. A vele szemben érkező EC277-es vonat pedig megállt.

Az Index rákérdezett a MÁV-nál, mi is történt pontosan, nekik ezt válaszolták:
Vasárnap nem sokkal 16 óra után a Prágába tartó Metropolitan Eurocity vonat Gödön megállt, majd a mozdonyvezető engedély nélkül ismét elindult, de még az állomás területén újra megállt, a közlekedése során viszont egy váltó meghibásodott. Az ellenkező irányból érkező, Prágától, Budapest-Nyugati pályaudvarig közlekedő Metropolitan vonat Göd állomás előtt, az előírásoknak megfelelő helyen várakozott a behaladást tiltó jelző előtt. A váltó műszaki helyreállításának ideje alatt Göd és Vác között vonatpótló autóbusz szállította az utasokat, mert karbantartás miatt a másik vágányon folyamatos vágányzár van érvényben. Este háromnegyed hétkor újra elindult a vonatforgalom Göd és Vác között, így előre láthatóan késő estére visszaáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Vác–Szob vonalon" 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések