A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Donald Trump úgy sértette meg II. Erzsébetet, hogy azt rossz nézni

Úgy tűnik, az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi elnöke jónéhány szabályról megfeledkezett - vagy csak nem akarta betartani őket -, amikor találkozott Erzsébet királynővel, aki szemmel láthatóan nem volt elragadtatva ettől.
A Daily Mail írása szerint Donald Trump háromszor is megszegte a protokollt II. Erzsébet királynővel való találkozása során pénteken. Az elnök első hibája az volt, hogy több mint tizenkét percen át váratta a 92 éves királynőt, majd ezt követően nem hajolt meg előtte, hogy kifejezze tiszteletét, végül pedig nem engedte előre az uralkodónő, s előtte sétált végig, tiszteletlenül.

Erzsébet királynő pedig egyáltalán nem volt elragadtatva: jópárszor az órájára pillantott, amíg Trumpot és feleségét, Melaniát várta. Amikor pedig végül megérkezett a házaspár windsori kastélyhoz, az amerikai elnök szinte egyből megszegte a királyi protokollt: az udvarias meghajlás helyett kézfogással köszöntötte a királynőt. A first lady is hasonlóan cselekedett: pukedlizés helyett ő is kezet rázott Erzsébettel.

De ez még nem minden: Donald Trump a legnagyobb hibát akkor követte el, amikor hátat fordított a királynőnek, s végig előtte sétált, ahogyan elhaladtak a katonák mellett. Pedig a szigorú szabályok szerint egyiket sem lett volna szabad.


S bár a királynő megpróbálta megkérni az elnököt, hogy húzodjon kicsit balra, Trump ezt mégsem érzékelte, csak hirtelen megállt az uralkodó előtt, aki inkább csak csoszogott Donald közelében.

Mindezeket a közösségi médiában is kiszúrták a sasszemű rajongók, akik tiszteletlennek és udvariatlannak tartották az amerikai elnököt.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések