A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Botrány a Slime körül: hasmenést, hányást, vetélést is okozhat a népszerű trutyi

Jobb vigyázni az új őrülettel!
Az utóbbi időben hatalmas népszerűségnek örvend a Slime trutymó a gyerekek körében - most mindenki ilyet akar, nemrégiben még speciális Slime Show-t is rendeztek a fővárosban. Az esemény igencsak nagy csalódást okozott a családok számára, azonban úgy tűnik, nem ez az egyetlen negatívum a világhírű ragacs körül.

A Daily Mail szerint a ragacs cseppet sem ártalmatlan, ugyanis a benne található bór akár hasmenést, hányást és hasi görcsöket is okozhat. A kemikália a Slime ragacsosságáért felel, és hiába korlátozza számtalan előírás, a felmérések alapján bőven túllépi a megengedett mennyiséget a legtöbb trutyi.

A European Chemicals Agency tesztjéből kiderült, hogy 11-ből 8 ragacsban több mint 300mg/kg bór található, ami az előírt mennyiség négyszeresének felel meg. A szakértők szerint nem áll meg a probléma a hasi panaszoknál, ugyanis szemgyulladást okozhat, de akár a magzatot is károsíthatja.

A tesztek kimutatták, hogy a pink színű Toysmith Jupiter Juice a legveszélyesebb slime, ugyanis kilójában 1400 mg bór található. A második helyen a CCINEE Pink Fluffy Slime áll, a harmadikon pedig a Cosoro Dodolu Crystal Slime Magic Clay, a rossz hír pedig, hogy egészen eddig mindhárom ragacsot megrendelhettük az Amazonon.

Az oldal állítólag már törölte termékei közül a slime-ot, a szakértők továbbra is azt tanácsolják, hogy legyünk óvatosak az új őrülettel, és alaposan tájékozódjunk az adalékanyagokról, mielőtt bármit is vásárolnánk a gyerekeknek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések