A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

4 hozzávalós, selymes csokihab: a pudingnál is sokkal finomabb

Ha édesszájú vagy, a lágy, könnyű csokihabot imádni fogod. Ezzel tényleg csak pár perces munka van.
Ha valami nagyon csokisra vágysz, de nem akarsz sütni, ez a tökéletes megoldás! Igazi villámdesszert, amit akár rögtön fogyaszthatsz is, de behűtve az igazi. Nagyon fontos, hogy ehhez az édességhez tényleg jó minőségű csokit használj. Ízesítheted még kávéval vagy vaníliával is. A csokihabot tálalás előtt díszítsd tejszínnel, gyümölcsökkel, és megszórhatod reszelt csokoládéval is.

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg étcsoki
5 dl tejszín
4 db tojás
2 evőkanál cukor

Elkészítés:

Az étcsokit tördeld kisebb darabokra, majd dobd egy hőálló tálba vagy lábosba. Rakd egy vízzel teli edény fölé. Kis lángon kevergesd addig, amíg a csoki elolvad. Add hozzá a cukrot, és húzd le a tűzről. Várj egy kicsit, majd tedd hozzá egyesével a tojássárgákat, és mindegyikkel dolgozd el. A tejszínt verd kemény habbá, és fokozatosan adagold a csokihoz. A tojások fehérjét is verd fel, és laza mozdulatokkal forgasd a masszához. Egyformán oszd el a habot kisebb tálkákba, poharakba, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések