Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Sajtos sertésszeletek

Hozzávalók

6 szelet sertés vesepecsenye (csont nélkül)
9 szelet bacon szalonna
150 g ementáli sajt
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csésze víz (vagy húslevesalap)

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Sózzuk, borsozzuk a sertésszeleteket, függőlegesen vágjuk ketté a bacon szeleteket, majd reszeljük le a sajtot.
  • Keverjük össze egy kisebb tálban az olívaolajat és az összetört fokhagymát. Kenjük meg a húst ezzel a keverékkel.
  • Helyezzünk 3-4 bacont minden hússzeletre.
  • Tegyük a húst egy tepsire, adjunk hozzá egy kis vizet vagy húslevesalapot és süssük kb. 20-30 percig.
  • Vegyük ki a húst a sütőből, majd szórjuk meg frissen reszelt sajttal.
  • Tipp: Ha szeretnénk, hogy a sajt teljesen megolvadjon, tegyük a húst még két percre a sütőbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések