Ez a jól behűtött, mentás sajttorta a hőség tökéletes ellenszere, és még sütni sem kell. Pohárban tálalva nagyon dekoratív.
Elsőre talán különlegesenek tűnhet az ízkombináció, de a mentás sajttorta igazán csodás, nyárias desszert. Fehér csokoládéval és tejszínnel még izgalmasabb. Használhatsz hozzá csokis, gyümölcsös kekszet is. Ne sajnáld belőle a mentát, attól lesz ugyanis igazán frissítő ez az egyszerű és gyors édesség.
Hozzávalók:
KEKSZES RÉTEGHEZ
18 dkg darált keksz
10 dkg vaj
KRÉMSAJTOS RÉTEGHEZ
25 dkg mascarpone
20 dkg natúr krémsajt
20 dkg fehér csokoládé
2 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 db lime
3 szál menta
Elkészítés:
A fehér csokit darabold kockákra, és vízgőz felett melegítsd össze a tejszínnel. Kevergesd, amíg csoki teljesen elolvad. Várd meg, míg kihűl, majd add hozzá a mascarponét, a natúr krémsajtot, a vaníliás cukrot, a lime reszelt héját és frissen facsart levét, majd dolgozd simára. Használhatsz hozzá elektromos habverőt, de akár fakanállal is kikeverheted. Néhány mentalevelet tegyél félre a díszítéshez, a többit vágd apróra, majd rakd a krémsajtos keverékhez.
A darált kekszet tedd egy tálba, és jól keverd össze az olvasztott vajjal. Rétegezd a kekszet és a krémet neked tetsző poharakba, kelyhekbe. Ha több réteget készítesz, arra figyelj, hogy a mascarponés keverék a tetejére kerüljön. Rakd a hűtőbe egy-két órára, majd díszítsd a félretett mentalevelekkel.
0 Megjegyzések