A fejes salátát, jégsalátát, az uborkát, a lila hagymát, a paprikát és a paradicsomot csíkokra felvá...
Hozzávalók
3 gerezd fokhagyma
10 dkg paradicsom
1 dl olívaolaj
1 darab sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 darab citrom
1 fej saláta
2 darab tojás sárgája
15 dkg paprika
15 dkg kígyóuborka
1 fej jégsaláta
Leírás
A fejes salátát, jégsalátát, az uborkát, a lila hagymát, a paprikát és a paradicsomot csíkokra felvágjuk. A zöldségeket egy tálba halmozzuk, meglocsoljuk egy kevés citromlével és pihenni hagyjuk. Elkészítjük az öntetet: Két tojássárgáját összeturmixolunk a finomra zúzott fokhagymával, meg egy fél citrom levével. Közben, apránként adagoljuk hozzá az olajat, végül sóval és fehérborssal ízesítjük. Ha ez megvan, a zöldségeket átkeverjük vele és már kész is.
0 Megjegyzések