Melegben a vajas, citromos keksz jobban esik, mint a csokis, és ugyanolyan gyorsan elkészíted.
A könnyű, vajas kekszek a melegben jólesnek egy pohár hűsítő limonádéhoz. Nem kell a gyúrással foglalkoznod, ha aprítógépben állítod össze a tésztát. Vigyázz, ne süsd túl, mert akkor nem lesz omlós a tészta. Az egyszerre savanykás és édeskés sütiből bátran készíts egyszerre dupla adagot. A tetejére készíthetsz citrommázat.
Hozzávalók 16 darabhoz:
30 dkg liszt
15 dkg cukor
12 dkg vaj
2 db citrom
2 teáskanál sütőpor
2 csipet só
1.5 teáskanál citromlé
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
15 dkg cukor
12 dkg vaj
2 db citrom
2 teáskanál sütőpor
2 csipet só
1.5 teáskanál citromlé
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
FORGATÁSHOZ
porcukor
Elkészítés:
A puha vajat habosítsd a cukorral, majd add hozzá a citrom levét, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a tojást. Dolgozd össze, majd forgasd hozzá a sütőporral, szódabikarbónával, sóval összekevert lisztet. A sima tésztából formázz diónyi golyókat, majd forgasd porcukorba.
Rendezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert a kekszek sütés közben jól megnőnek. A kezeddel kicsit lapítsd el, majd told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 12 percig. Amikor kezd barnulni, vedd ki a sütőből.
0 Megjegyzések