Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vajas, citromos házi keksz: üde finomság a sütis dobozodba

Melegben a vajas, citromos keksz jobban esik, mint a csokis, és ugyanolyan gyorsan elkészíted.
A könnyű, vajas kekszek a melegben jólesnek egy pohár hűsítő limonádéhoz. Nem kell a gyúrással foglalkoznod, ha aprítógépben állítod össze a tésztát. Vigyázz, ne süsd túl, mert akkor nem lesz omlós a tészta. Az egyszerre savanykás és édeskés sütiből bátran készíts egyszerre dupla adagot. A tetejére készíthetsz citrommázat.

Hozzávalók 16 darabhoz:

30 dkg liszt
15 dkg cukor
12 dkg vaj
2 db citrom
2 teáskanál sütőpor
2 csipet só
1.5 teáskanál citromlé
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

FORGATÁSHOZ
porcukor

Elkészítés:

A puha vajat habosítsd a cukorral, majd add hozzá a citrom levét, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a tojást. Dolgozd össze, majd forgasd hozzá a sütőporral, szódabikarbónával, sóval összekevert lisztet. A sima tésztából formázz diónyi golyókat, majd forgasd porcukorba.

Rendezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert a kekszek sütés közben jól megnőnek. A kezeddel kicsit lapítsd el, majd told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 12 percig. Amikor kezd barnulni, vedd ki a sütőből.

Kövesd receptjeinket a facebookon is

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések