Piros gyümölcsökből pompás nyári levest dobhatsz össze villámgyorsan, és a fűszerezés is isteni.
Meleg napok nagy kedvence a behűtött, kicsit savanykás gyümölcsleves. Többféleképpen is készíthető, nem bánod meg, ha habarásnál liszt helyett vaníliás pudingot használsz. A tejszíntől pedig selymessé válik. Szép piros, és nagyon ízletes lesz, ha többféle bogyós gyümölcsből készíted.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg eper
30 dkg meggy
20 dkg málna
20 dkg áfonya
3 evőkanál cukor
2 dl tejszín1 evőkanál vaníliás puding
5 db szegfűszeg
2 rúd fahéj
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db lime
kardamom
30 dkg meggy
20 dkg málna
20 dkg áfonya
3 evőkanál cukor
2 dl tejszín1 evőkanál vaníliás puding
5 db szegfűszeg
2 rúd fahéj
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db lime
kardamom
Elkészítés:
A gyümölcsöket mosd meg jó alaposan, majd rakd egy lábosba. Néhány szemet kihagyhatsz a díszítéshez. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Ízesítsd cukorral, vaníliával, fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal, sóval és a lime kifacsart levével. Főzd forrástól számítva 10-15 percig, amíg a gyümölcsök nagyjából megpuhulnak.
Turmixold össze, majd habard be. Dolgozd csomómentesre a tejszínt a liszttel, adj hozzá egy-két evőkanállal a főzőléből, majd kevergetve csorgasd a levesbe. Ha újra felforr, főzd még egy kicsit, majd húzd le a tűzről. Tálaláskor díszítsd tejszínhabbal, gyümölcsdarabokkal vagy mentával.
0 Megjegyzések