A fűszeres pulykanuggets-et otthon is könnyedén elkészítheted, és ízletesebb lesz, mint a mirelit vagy a gyorséttermi.
A pulykanuggets felnőttek és gyerekek körében is kedvelt. A pépesített hús miatt belül finom puha és omlós. Kívül pedig még ropogósabb lesz, ha panko morzsába forgatod. Süsd sütőben, akkor alig kell hozzá olaj. Kínálhatsz mellé házi mártogatóst, ketchupot. Készíthetsz belőle egyszerre nagyobb adagot, panírozva sokáig eláll a fagyasztóban.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg pulykamell
15 dkg zsemlemorzsa
12 dkg liszt
3 db tojás
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
1 teáskanál citrom
bors
olaj
15 dkg zsemlemorzsa
12 dkg liszt
3 db tojás
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
1 teáskanál citrom
bors
olaj
Elkészítés:
A pulykát mosd meg, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és vágd kisebb darabokra. Dobd aprítógépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, és dolgozd pépes állagúra. A húsmasszából formázz nuggetseket, majd panírozd be. Forgasd lisztbe, felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába.
Rázd le róla a felesleges panírt, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 25 perc alatt. Közben forgasd át a falatokat, hogy minden oldaluk szép barna legyen.
0 Megjegyzések