Ha a krumpli már unalmas, vagy diétázol, próbáld ki a fűszeres brokkolit!
A brokkoli igazi szuperélelmiszer, mindent megtalálsz benne, amire a szervezetednek szüksége van. A kalóriatartalma viszont alacsony, így remek társ a fogyókúrában. A fokhagymás sült brokkoli tökéletes választás a jól megszokott köretek helyett. A zöldséget megszórhatod még sajttal vagy apróra vágott baconnel.
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej brokkoli
0.5 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
0.5 db citrom
só
bors
0.5 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
0.5 db citrom
só
bors
Elkészítés:
A brokkolit mosd meg, csepegtesd le. Szedd rózsáira, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olajat keverd össze a kis darabokra vágott fokhagymával, a citrom frissen facsart levével, a sóval és a borssal, majd locsold meg vele a zöldséget. Óvatosan össze is forgathatod, de arra ügyelj, hogy ne törd össze a brokkolit.
Tedd előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Közben forgasd át a zöldséget. Akkor jó, ha elkezd barnulni a széle. Készíthetsz hozzá mártogatóst is.
0 Megjegyzések