Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puha, epres kókuszkocka piskótából - Ezzel a töltelékkel még csábítóbb

A kókuszkocka örök kedvenc, itt a tavaszi, epres változat.
Megújult a kókuszkocka, és ennek a változásnak minden eperrajongó örülni fog. Az alapja a puha, vizes piskóta, amit nem lehet elrontani, a máz és a töltelék pedig isteni, könnyen elkészíthető epres szósz. Bár kiadós, ebből is érdemes duplázni, hisz képtelenség abbahagyni.

Hozzávalók 30 darabhoz:

PISKÓTÁHOZ
20 dkg liszt
20 dkg cukor
8 evőkanál forró víz
4 db tojás
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

MÁZHOZ
50 dkg eper
20 dkg cukor

FORGATÁSHOZ
1 csomag kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját dolgozd habosra a cukorral. Rakd hozzá a citrom reszelt héjat, a vaníliát, majd kanalanként a forró vizet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd a sütőporral vegyített liszttel felváltva, több részletben forgasd a tojásos masszához. Egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 20 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütő ajtaját. Amikor a tészta elválik az edény szélétől, és szép aranybarna, biztos, hogy elkészült.

Az epreket mosd meg jó alaposan, csumázd ki, pépesítsd botmixerrel, és keverd hozzá a cukrot. Öntsd a masszát egy lábosba, és kis lángon főzd két-három percig. A kihűlt piskótát előbb vágd ketté, és kend meg az epres szósszal. Kockázd fel, és mártsd minden oldalát egy pillanatra az epres mázba. Hempergesd meg a kókuszreszelékben, és pihentesd legalább két-három órán át a hűtőben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések