Hirdessen itt

Mennyei, málnás-mascarponés pite: a tészta hihetetlenül omlós

A gyümölcsös sütik szerelmesei ezt a málnás-mascarponés pitét imádni fogják.
A pitében az a fantasztikus, hogy egy bevált tésztából sokféle változatot készíthetsz, elég csak a tölteléket variálni.  A mascarponés-málnás változat minden igényt kielégít. Krémes, édeskés, amit a málna savanykás íze jól ellensúlyoz. A tésztára a nagyi is büszke lenne.

Hozzávalók 12 szelethez:

TÉSZTÁHOZ
30 dkg liszt
15 dkg vaj
2 evőkanál hideg víz
1 db tojás
1 evőkanál porcukor
1 csipet só

KRÉMHEZ
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
0.5 db citrom

TETEJÉRE
20 dkg málna

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverd el a porcukorral és a csipet sóval. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat, és jól morzsold el vele. Tedd hozzá a tojást, és gyúrd össze gyors mozdulatokkal, hogy a vaj ne olvadjon meg a kéz melegétől. Ha szükséges, rakj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Formázz belőle gombócot, csomagold folpackba, és tedd legalább 30 percre a hűtőbe.

Pihentetést követően a tésztát kissé lisztezett felületen nyújtsd négy-öt milliméter vastagságúra, és helyezd egy piteformába. Szurkáld meg villával, rakj rá sütőpapírt, és süsd meg 15-20 perc alatt.

A krémhez a tejszínt verd kemény habbá, add hozzá a porcukrot, a citrom levét és a mascarponét. Simítsd a pitére, majd rakd ki a tetejét málnával. Tedd a hűtőbe, tálaláskor szórd meg porcukorral, és díszítsd mentalevéllel.

Kövesd receptjeinket a facebookon is

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések