A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar turisták kerültek bajba Egyiptomban

Egyiptomban ragadtak magyar turisták, órák óta a hurghadai reptéren szobroznak
Hajnali fél ötkor indult volna a gép, de az utolsó infók szerint végül délután 4 körül lehet a felszállás. Az utasokat egyszer már egy hotelbe vitték a reptérről, majd vissza. Arra panaszkodnak, hogy nem kaptak megfelelő tájékoztatást a késésről.

Több mint száz utas, köztük sok magyar turista ragadt Egyiptomban a Blikk.hu péntek délutáni híre szerint.

A Budapestre tartó repülőjáratnak hajnali 4 óra 30-kor kellett volna indulnia, de a gépet törölték. A magyarokat egy számukra ismeretlen hotelben szállásolták el, majd pénteken délelőtt 10 óra körül újra a reptérre vitték őket, hogy elindulhatnak végre hazafelé – tudta meg a lap.

Az utasok között kerekesszékes, cukorbeteg is van, illetve olyanok, akik gyerekükkel utaznának.

Délelőtt az ellenőrzés és a becsekkolás után hiába jelent meg az indulásra kész gép, megint törölték a járatot, de a beszámoló szerint nem közölték a magyarokkal, miért. A reptéren egyre nagyobb a tömeg, már állítólag több Európába tartó járatot is töröltek.

A Blikk elérte az érintett utazási irodát, ahonnan közölték: az érintett utasok az Air Cairo charterjáratával utaztak Budapestről az egyiptomi Hurghadára. A péntek hajnali Hurghada–Budapest-járat a légitársaság tájékoztatása szerint műszaki okokból késik, így a tervezett 04 óra 30 helyett valószínűleg 16 órakor fog felszállni Egyiptomból – az nem derül ki egyértelműen a cikkből, hogy helyi vagy budapesti idő szerint. Azt sem tudni, pontosan hány magyar utasról van szó.

Az utazási iroda szerint kint van magyar nyelvű idegenvezetőjük, aki telefonon elérhető. Az utasok részvételi jegyén található sürgősségi telefonszámon az iroda is tud tájékoztatást nyújtani – közölte. Kerekes Gábor irodavezető megfogalmazása szerint számukra is rendkívül kellemetlen, ami történt, de előfordul ilyen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések