Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes, epres pite: ezeket rontják el legtöbben a tészta készítésekor

Egy-két trükkel még finomabb lesz az epres pite tésztája.
Az epret is eperrel ennéd? A szezon kedvenc gyümölcse jól illik a vaníliakrémes pitére. Ha igazán omlós tésztát szeretnél, érdemes néhány dologra odafigyelni. Fontos, hogy hideg vajjal dolgozz, és a gyorsaságon is sok múlik. Ha a kezed melegétől megolvad a vaj, sokat veszít a pite az élvezeti értékéből. Fontos az is, hogy pihentesd a hűtőben, mielőtt kinyújtanád. 

Hozzávalók:

20 dkg liszt
12.5 dkg vaj
6 dkg cukor
1 csipet só
1 db tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál víz
1 csomag vaníliás cukor

KRÉMHEZ
50 dkg eper
5 dl tej
4 teáskanál cukor
1 csomag vaníliás puding

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy tálba, add hozzá a sót, majd a kis darabokra vágott hideg vajat, és kezdd összemorzsolni. Amikor már elég morzsalékos, szórd hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot és a porcukrot, add hozzá a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha túl száraz lenne, vagy nem elég rugalmas, adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Csomagold a tésztát fóliába, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.

Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki, és béleld ki vele a vajjal kikent, liszttel megszórt piteformát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.

Közben az epret mosd meg, a nagyobb szemeket ketté is vághatod. Keverd csomómentesre a pudingport egy deci tejjel. A maradék tejet tedd fel melegedni, majd öntsd hozzá a pudingos mixet. Kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl.

Egyengesd a krémet a tésztára, majd rakd ki a tetejét az eperrel. Tedd a hűtőbe, és pihentesd legalább négy órán keresztül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések