Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Könnyű, joghurtos saláta friss zöldségekből: ez az öntet jobb, mint a majonézes

A joghurttal krémesített tavaszi saláta behűtve igazán jólesik a melegebb napokon, és még diétás is.
Ez a tavaszi saláta igazi vitaminbomba. Az uborka és a retek mellé bármilyen más zöldséget rakhatsz, amit otthon fellelsz. Tökéletes kísérője lehet a szaftosabb húsoknak, a grillételeknek, sőt, önmagában, hidegen is kitűnő vacsora. Mindenképpen előre készítsd el, hogy az ízek jól összeérjenek.

Hozzávalók 4 személyre:

1 db kígyóuborka
1 csomag retek
2 dl joghurt
2 teáskanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor 
só 
bors

Elkészítés:

A retek és az uborka végeit vágd le, mosd meg alaposan, majd vágd fel tetszés szerint azonos nagyságú darabokra, és rakd egy nagyobb tálba. Dobd hozzá az aprított újhagymát.

Az öntethez a joghurtot keverd össze az olívaolajjal, a kaporral, a pépesített fokhagymával, ízlés szerinti sóval és borssal. Öntsd a zöldségekre, forgasd össze, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések