A joghurttal krémesített tavaszi saláta behűtve igazán jólesik a melegebb napokon, és még diétás is.
Ez a tavaszi saláta igazi vitaminbomba. Az uborka és a retek mellé bármilyen más zöldséget rakhatsz, amit otthon fellelsz. Tökéletes kísérője lehet a szaftosabb húsoknak, a grillételeknek, sőt, önmagában, hidegen is kitűnő vacsora. Mindenképpen előre készítsd el, hogy az ízek jól összeérjenek.
Hozzávalók 4 személyre:
1 db kígyóuborka
1 csomag retek
2 dl joghurt
2 teáskanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
só
bors
Elkészítés:
A retek és az uborka végeit vágd le, mosd meg alaposan, majd vágd fel tetszés szerint azonos nagyságú darabokra, és rakd egy nagyobb tálba. Dobd hozzá az aprított újhagymát.
Az öntethez a joghurtot keverd össze az olívaolajjal, a kaporral, a pépesített fokhagymával, ízlés szerinti sóval és borssal. Öntsd a zöldségekre, forgasd össze, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel.
0 Megjegyzések