A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kitálaltak az MSZP-Párbeszéd együttműködésről! Megdöbbentő beismerés tett a Magyar Liberális Párt

Fodor Gábor helyettese beismerte, hogy a Liberálisok több pénzt követelnek.
Hárompárti megállapodást kötött az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok az április 8-ai választások előtt. A szerződésben nem pénzkiosztásról egyeztek meg, hanem arról, hogyan oszlanak el a három párt között az együttműködésben felmerülő költségek, bizonyos arányban. Ugyanakkor egy másik szerződés azt fektette le, hogy a Liberálisoknak semmilyen beleszólása nem lett volna az együttműködést érintő politikai kérdésekbe. Ezt mondta az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Sermer Ádám.

Ha együttműködünk, akkor közös költségvetésből fedezzük a felmerülő költségeket – fogalmazott a Magyar Liberális Párt elnökhelyettese, aki közölte, volt egy másik megállapodás is, amely a frakciót érintette.

Ez is tartalmazta, hogy a szövetségben Bősz Anett látja el a Magyar Liberális Párt képviseletét. Ugyanakkor létre hoztak volna egy háttér-koordinációs testületet, amelybe a két másik partnerpárt nem akarta bevonni a Liberálisokat, miközben ez a testület döntött volna kiemelten fontos a frakciószövetség együttműködésén múló politikai kérdésekben – fejtette ki Sermer.

A Magyar Liberális Pártnak innentől nem lehetett volna érdemi beleszólása abba, hogy milyen döntések mentén politizál a frakciószövetség- húzta alá a politikus.

Arról volt szó, hogy az MSZP-Párbeszéd és a Liberálisok-frakció összevonja a forrásait és ennek eredményéből 50 százalék felett rendelkezik az MSZP, 20 százalék fölött a Párbeszéd, és 5 százalékával rendelkezik a Magyar Liberális Párt. A fennmaradó rész elköltéséről pedig a már említett háttértestület dönt.

Ebből ki akarták hagyni a Liberálisokat, vagyis a fennmaradó rész elköltésére semmi rálátása nem lett volna az ellenzéki pártnak– szögezte le Sermer.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések