A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hisztiznek a kormányellenes tüntetés szervezői, mert a TEK lezárja a Kossuth teret

A Mi vagyunk a többség csoport nyilvánosan reagált arra, hogy a TEK a következő tüntetés napján, kedden, körbezárja a Kossuth teret, ahol este hattól rendeznék meg a harmadik kormányellenes tüntetést az országgyűlés alakuló ülésének apropóján – írta meg az Index. A megmozduláshoz ezúttal egy társtüntetés is tartozik délelőtt tíz órától, amikor a képviselők is a Parlamentben vannak.
Nem engedünk a TEK önkényének! Nem hagyjuk, hogy több száz méterrel odébb tolják a délelőtt 10 órai társtüntetésünket. A rendőrségnek kötelessége biztosítani a bejárást a másfél hete elfogadott Alkormány utcai tüntetési helyre. Ha kell bíróságra megyünk. Ha pedig a bíróság a TEK pártjára állna, akkor a lehető legközelebbi helyszínre már bejelentést tett a társtüntetésünk főszervezője”
– írja vasárnapi közleményében a Mi vagyunk a többség.

Az Országgyűlési Őrség úgy határozott, hogy május 8-án, az országgyűlés alakuló ülése miatt, reggel hat órától legkésőbb délután kettőig lezárja a Kossuth teret. Kedd hajnalra egyébként élőláncot is hirdettek a Parlament köré a tüntetők.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések