Csak kapj elő egy csomag leveles tésztát, és fél óra múlva már az asztalodon illatoznak az ízletes, medvehagymás tekercsek.
Elképesztően egyszerű, és az íze is csodás! A gyógyhatással rendelkező medvehagymából sok finomságot készíthetsz a viszonylag rövid szezonban. Ha van leveles tészta a hűtődben, nagy baj nem lehet. Ezekkel a tekercsekkel színesebbé, változatosabbá teheted a ráérős reggeleket, de vendégvárónak is tökéletesek.
Hozzávalók 12 darabhoz:
1 csomag leveles tészta
1 csokor medvehagyma
20 dkg krémsajt
10 dkg reszelt sajt
3 evőkanál olívaolaj
0.5 teáskanál sóbors
Elkészítés:
A medvehagymát tisztítsd meg, vágd apróra, keverd össze a krémsajttal, az olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal. A leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen körülbelül három milliméteresre, és kend meg a medvehagymás keverékkel. Csavard fel jó szorosan a hosszú oldalát, majd éles késsel vágj belőle két centi vastag tekercseket.
Rendezd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert a csigák sütés közben jól megnőnek. Szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, de akár aprított baconnel is fokozhatod az élvezetet. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 15 perc alatt.
0 Megjegyzések