Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gyors, sajtos, medvehagymás tekercsek: belül krémes, kívül jó ropogós

Csak kapj elő egy csomag leveles tésztát, és fél óra múlva már az asztalodon illatoznak az ízletes, medvehagymás tekercsek.
Elképesztően egyszerű, és az íze is csodás! A gyógyhatással rendelkező medvehagymából sok finomságot készíthetsz a viszonylag rövid szezonban. Ha van leveles tészta a hűtődben, nagy baj nem lehet. Ezekkel a tekercsekkel színesebbé, változatosabbá teheted a ráérős reggeleket, de vendégvárónak is tökéletesek.

Hozzávalók 12 darabhoz:

1 csomag leveles tészta
1 csokor medvehagyma
20 dkg krémsajt
10 dkg reszelt sajt
3 evőkanál olívaolaj
0.5 teáskanál sóbors

Elkészítés:

A medvehagymát tisztítsd meg, vágd apróra, keverd össze a krémsajttal, az olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal. A leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen körülbelül három milliméteresre, és kend meg a medvehagymás keverékkel. Csavard fel jó szorosan a hosszú oldalát, majd éles késsel vágj belőle két centi vastag tekercseket.

Rendezd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert a csigák sütés közben jól megnőnek. Szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, de akár aprított baconnel is fokozhatod az élvezetet. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 15 perc alatt.

További friss receptek!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések