Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fehérjedús, vegán főétel tahinivel: az is imádni fogja, aki húst eszik

Ha rajongsz a tahiniért, akkor feltétlenül próbáld ki ezt az egyszerű, kiadós, mégis egészséges étket.
Az istennőtál alapja a keleti konyha nagy kedvence, a tahini, ami nem más, mint értékes anyagokkal teli, őrölt szezámmagból készített, krémes állagú paszta, amit a sütés-főzés során sokszor felhasználhatsz. Ebben a receptben gazdag, erőteljes ízű tahini borítja a telt lencsét és a ropogós zöldségeket. Több adagra is elég, vagyis nagyszerű alternatíva, ha később gyorsan szeretnél valamit előkapni a hűtőből.

Hozzávalók 4 személyre:

A CITROMOS-TAHINIS ISTENNŐÖNTETHEZ:
60 ml tahini
1 gerezd fokhagyma1
25 ml frissen facsart citromlé
60 ml élesztőpehely
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 kávéskanál finomra őrölt tengeri só
frissen őrölt fekete bors

A LENCSÉS KEVERÉKHEZ:
250 ml zöld vagy fekete lencse (a kettő keveréke is jó)
250 ml tönkölybúza (vagy búza éjszakára beáztatva)
1 kávéskanál olívaolaj
1 kis fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 darab kaliforniai paprika
1 darab paradicsom
750 ml spenót
125 ml petrezselyemlevél

Elkészítés:

Készítsd el a citromos-tahinis öntetet: egy aprítógépben dolgozd össze a tahinit, a fokhagymát, a citromlevet, az élesztőpelyhet, az extra szűz olívaolajat, a fél kávéskanál sót és ízlés szerint fekete borsot. További felhasználásig tedd félre. A lencsét 750 ml vízben, fedő nélkül, 20-25 percig főzd, a maradék vizet pedig szűrd le.

A tönkölybúzát 375 ml vízben főzd 35 percig, vagy, amíg felszívja az összes vizet. Ha pörgősebben szereted a búzát, ne főzd annyi ideig. Egy nagy lábosban, közepes lángon melegítsd fel az olajat. Tedd bele a hagymát és a fokhagymát, majd süsd pár perc alatt átlátszóra.

Add hozzá az aprított paprikát és a paradicsomot, majd süsd hét-nyolc percig, amíg elfő a nedvességtartalmuk. Keverd hozzájuk a spenótot, és süsd még pár percig, amíg a zöld levelek megfonnyadnak.

Kövesd receptjeinket a facebookon is

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések