Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pillekönnyű, triplacsokis piskóta, sűrű krémmel: így lesz igazán magas

A csupa csokis sütiknek képtelenség ellenállni: ebben a triplacsokis változatban a tészta puha, a krém pedig egyáltalán nem émelyítő.
A csokis sütiért nem csak a gyerekek rajonganak. Tökéletes bármilyen alkalomra, vagy csak úgy, hogy feldobd vele a hétköznapokat. A piskóta sütésénél tartsd be a legfontosabb szabályokat. Ne törd össze a fehérjehabot, ne nyitogasd az ajtót. Különleges eseményekre tortaformában is elkészítheted.

Hozzávalók 24 szelethez:

TÉSZTÁHOZ
16 dkg liszt
15 dkg cukor
6 dkg étcsoki
6 db tojás
4 dkg kakaópor

KRÉMHEZ
20 dkg vaj
20 dkg cukor
10 dkg kakaópor
2.5 dl habtejszín

TETEJÉRE
20 dkg étcsoki
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat keverd habosra a cukorral. A lisztet vegyítsd a kakaóval és a kis darabokra tördelt étcsokival, majd dolgozd több részletben a tojássárgájához. Végül verd kemény habbá a tojásfehérjét. Ha felfordítod, és meg sem moccan a tálban, óvatosan forgasd a masszába. Vigyázz, hogy ne törjön össze. A tésztát egyengesd egy közepes méretű, kivajazott, kilisztezett tepsibe, és süsd meg előmelegített sütőben, 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Ha a tűpróba során nem ragad massza a tésztába szúrt késre vagy tűre, a piskóta elkészült.

A krémhez a habtejszínt kezdd melegíteni kis lángon, majd keverd bele a kakaót és a vaj felét. Amikor már jó sima, húzd le a tűzről, és hűtsd ki. Végül add hozzá a maradék vajat, és verd fel jó habosra. A tésztát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel. A tetejére vízgőz felett olvaszd fel az étcsokit, keverj hozzá két evőkanál olajat, hogy szép fényes legyen, és egyengesd a süti tetejére. Díszítheted gyümölccsel, magvakkal. Tedd hűtőbe, majd tálalás előtt szeleteld fel tetszés szerint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések