A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Onnan kapott Magyarország gazdasága dicséretet ahonnan eddig legjobban támadták

A Frankfurter Algemeine Zeitung német laptól eddig nem igazán érkezett dicséret Magyarországnak, ám most a lap kénytelen elismerni, hogy a magyar gazdaság nagyon megy. 
A külföldi befektetők kitartanak Magyarország mellett, mert a részvények – illiberális politika ide vagy oda – stabilitást ígérnek. Vagyis mindegy, Orbán milyen reakciót vált ki az irányított demokráciával. Akik a tőzsdére viszik a pénzüket, azok bíznak a gazdaságpolitikájában. Ezt igazolja vissza a budapesti börzeindex, már jó ideje.

A gazdaság nagy bajba került a 10 évvel ezelőtti válság folyományaként, de most roppant kényelmes helyzetben van. Ennek oka az igen laza pénzügypolitika, hála a Nemzeti Bank lépéseinek. Szakértők egyre kisebbnek tartják a veszélyt, hogy a jegybank csak későn tudna közbeavatkozni, ha bármi baj adódna.

A Raiffeisen elemzői optimisták a további kilátásokat illetően. Olyannyira, hogy az ország hitelbesorolásának felminősítését várják az idén. Ám ha a jogállami vita odavezetne az EU-val, hogy visszafognák az uniós támogatásokat, az mindjárt más tészta volna.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések